Det finns många sätt att skapa intäkter via investering. Något som fortfarande är relativt nytt är att investera i fastigheter och på så sätt nyttja samma ekonomiska vinster som flera banker gör vid fastighetslån. Här kan du läsa mer om vad detta innebär och hur du kommer igång med din investering.
Allt fler har upptäckt fördelarna med fastighetsinvestering, men vad är det som drar folk till denna typ av investering? Många börjar för att de ser en tryggare vinst i bostadsmarknaden än exempelvis i aktier eller fonder. Andra har helt enkelt ett långsiktigt mål de vill nå med högre årsränta. Du kan även läsa på om anledningar till att komma igång med fastighetsinvestering hos Kameo, som själva hanterar crowdfunding för fastighetsprojekt där du som företag eller privatperson kan välja att investera.
Att tjäna pengar på fastigheter går oftast ut på att via crowdfunding – ihop med andra fastighetsinvesterare och med hjälp av förmedlare – låna ut dessa pengar till byggherrar och fastighetsutvecklare som i sin tur betalar låne-ränta på ditt utlånade belopp. Med en procentuell ränta tjänar du alltså mer i avkastningar ju större belopp du investerar.
Genom att investera i bostäder hos Kameo, till exempel, kan du tjäna pengar på fastigheter med passiva inkomster utan massa underhåll från dig som investerare. Du kan med en engångstransaktion skapa marginella vinster bygga ihop en portfolio som i framtiden kan generera hela din inkomst.
Att sätta in pengar på ett konto kräver inga större kunskaper, men som fastighetsinvesterare finns det ett antal saker som avgör hur mycket du går i vinst.
Den mest omtalade taktiken ”ränta på ränta” är en utmärkt metod för den som tänker långsiktigt. När avkastningen ramlar in är det frestande att spendera sin vinst, men genom att sätta in alla sina vinster igen så kommer dina utkastningar öka mer och mer för varje utbetalning.
Skulle du exempelvis investera 100 000 i ett projekt med 13% i ränta skulle du vid första avkastning få 13 000, men genom att återinvestera din vinst komma upp i en vinst på 84 245 efter fem år, under vilken tid du bara hade fått 65 000 utan återinvesteringar. Om du är intresserad av att räkna ut resultatet av dina återinvesteringar, besök Rikatillsammans.se och ta reda på vad din avkastning kan bli baserat på ditt startkapital.
Olika riskfaktorer ger olika räntor på fastighetslånen. När du ska börja investera i fastighetsprojekt är det strategiskt smart att starta med projekt som har en högre riskfaktor. På så sätt får du snabbt upp ditt kapital och kan börja sprida ut dina investeringar i flera olika projekt.
Riskfaktorn baseras på crowdfunding-plattformens uppfattning av aktörens expertis i området och risk för komplikationer. Notera att ingen plattform skulle godkänna projekt de misstänker inte kommer kunna betala tillbaka, där du som investerare förlorar din insats.
Nyckeln bakom att bygga upp en portfolio med hög marginal är att börja tidigt. Ju tidigare du börjar desto längre tid har du där ditt kapital kan växa till sig och på sätt även dra in högre summor på sin ränta. På ett år tjänar man inte mer än vad räntan är värd, men genom att återinvestera under flera år har dina marginaler kommit upp i summor som på egen hand generar större avkastningar än ditt startkapital.
Du ska som ung inte investera pengar i fastigheter om du inte har kapitalet, men genom att lägga undan så mycket som en femhundring kan du komma igång smått med en uppsatt grund.
Var och en kan investera i fastigheter förutsatt att man har ett personnummer i det land som lånemäklaren verkar. Det brukar även finnas att minimumbelopp när du ska investera pengar i fastigheter för att undvika allt för många fastighetsinvesterare med låga belopp. Det vanliga är 500 kr i minimumbelopp men varje lånemäklare väljer detta själva. Om du är intresserad av att investera i fastighetsprojekt är det bästa du kan göra att hitta en plattform som sköter fastighetsinvesteringar och läsa på om deras avtal.
Du kan även läsa mer hos Fastighetsägarna hur det går till att tjäna pengar på fastighetsköp och aktier i fastighetsmarknaden.